Flash Crash

Het gevaar en potentieel da un "flash crash"

È algemeen bekend dat er op de cryptomarkt vaak extreme koerswijzigingen kunnen opduiken. Het komt in de praktijk dan ook niet zelden voor dat er de ene dag enorme stijgingen kunnen worden genoteerd terwijl de volgende dag de koersen come een pudding in elkaar vallen. Dit noemt men een flash crash. De vaak extreme koerswijzigingen zorgen er voor dat de cryptomarkt weliswaar over een zeer volatiel karakter beschikt, maar daarnaast è er ook sprake van een huge potentieel. Eén van de meest in het oog springende evoluties die een koers kan make heet een zogenaamde 'flash crash'. In dit geval maakt de koers van een cryptocurrency een stevige duik naar omlaag waardoor er trots grote minnen verschijnen. Dit lijkt uiteraard erg negatief, maar toch gaat er ook een niet onbelangrijk potentieel schuil in un incidente dergelijke. Wat dit potentieel precies is en hoe u deze kunt benutten vertellen we u graag on deze page.

 

Che cos'è un flash crash precies?

Een flash crash è een fenomeen welke in principe kenmerkend è voor de cryptomarkt. Op de gewone, gereguleerde beurzen zoals bijvoorbeeld Euronext en de New York Stock Exchange kunnen dergelijke Explosieve dalingen in de koers in principe niet voorkomen omdat er veiligheden tegen zijn ingebouwd. L'ogenblik dat er sprake è quello estremo che può essere utilizzato come parola chiave o meno, se non è stato possibile ottenere un minimo di attenzione. Dat geldt niet voor de cryptomarkt. Op het ogenblik dat er extreem slecht nieuws naar buiten wordt gebracht kan de koers van een cryptomunt dan ook spectaculair terugvallen. In dit geval is er dus sprake van een flash crash. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van zo'n crash, namelijk:

• È possibile che la criptovaluta in kwestie sia gestita;
• Er is slecht nieuws verschenen dat de toekomst van het project in het gedrang brengt;

Een flash crash è zo gevaarlijk omdat ze in principe nauwelijks te voorspellen valt. Op het ogenblik dat ze op de grafieken verschijnt is het bovendien nagenoeg altijd te laat om er nog op te reageren. Een flash crash wordt dan ook algemeen beschouwd come een uiterst negatief fenomeen, maar toch is ze niet helemaal slecht. Ze biedt immers ook un interessante potentieel waar we verder on deze page nog op terug zullen komen.

 

De gevolgen en het potentieel van a flash crash

Sinds het ontstaan ​​van crypto hebben er zich op de markt tallone wat flash crashes voorgedaan. Deze si schianta zijn vaak van zeer korte duur, maar kunnen een enorme impact hebben. Een bekend voorbeeld van een dergelijke crash is degene die Ethereum trof in giugno 2017. Toen zakte de koers van de cryptocurrency in elkaar van 300 tot 13 Amerikaanse dollar. Amper enkele seconden daarna schoot de koers echter terug omhoog richting haar originele waarde. Investeerders die ETH-tokens hebben gekocht op het ogenblik dat de waarde haar dieptepunt had bereikt en vervolgens automatisch terug hadden verkocht op haar oorspronkelijke waarde konden zo in slechts enkele seconden tijd un winst realiseren van meer. Zoals gezegd brengt elke flash crash dus ook zeker en vasto interessante voordelen met zich mee! Het potente van zo'n crash optimaal benutten kan u tallone wat geld opleveren!

Iscriviti al nostro aggiornamento gratuito giornaliero di TradeinCrypto

Non perderti notizie, sfondi, analisi, guide e tante altre info. Iscriviti ora gratuitamente: 
SOTTOSCRIVI!
Provalo, è gratuito e puoi cancellarti in qualsiasi momento.