Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCC) is een cryptocurrency (altcoin) gelieerd aan Bitcoin. De waarde van Bitcoin Cash is sinds de uitgave in augustus 2017 aanzienlijk gestegen. Aangezien de verwachtingen van Bitcoin Cash hoog gespannen zijn, kan het een zeer interessante investering zijn.

Technologie

De techniek achter Bitcoin Cash verschilt niet heel veel van de Bitcoin zelf. Het gaat vooral om de blockchain die dient om transacties goed te keuren en vast te leggen als een soort van grootboek.
Echter bleken er bij Bitcoin toch nog wat oneffenheden te zitten die op de lange termijn schadelijk konden zijn voor de reputatie van de munt. Zo waren Bitcoin transacties doorgaans erg zwaar te verwerken (1 transactie kost zoveel stroom) en kan het lang duren (tot wel 24 uur) voor een transactie rond was.
Met nieuwe altcoins zoals Ripple – die het lukt om in 7 seconden een transactie naar de andere kant van de wereld te volbrengen – werd het Bitcoin te heet onder de voeten en werd besloten om een nieuwe munt te creëren. Of eigenlijk: een verbeterde kloon van Bitcoin.
Op 1 augustus 2017 splitste Bitcoin Cash zich af van Bitcoin.

Meer transacties

Het belangrijkste verschil in Bitcoin Cash ten opzichte van Bitcoin is dat de Bitcoin een capaciteit had van 1 MB per blok in de blockchain. In die 1 MB pasten 3 transacties per seconde. Dat was in het begin voldoende, maar naarmate de blockchain door meer mensen gebruikt werd, leverde dit veel vertraging op.
In Bitcoin Cash is de capaciteit uitgebreid naar 8 MB en kunnen er dus 24 transacties per seconde worden uitgevoerd. Een enorme verbetering ten opzichte van de Bitcoin. Er is ook een nadeel, want de Bitcoin Cash is daardoor ook 8 keer zwaarder. Dat maakt het onderhoudt ervan lastig.

Bitcoin Cash in de toekomst

In het begin werd nog gedacht dat de waarde van Bitcoin onderuit kon gaan door de afsplitsing, maar dat bleek niet het geval. De waarde van Bitcoin bleef onaangetast en de waarde van Bitcoin Cash ging heel snel vooruit.
In de toekomst zal het even afwachten zijn. Veel mensen die nu Bitcoin hebben, zouden wel eens over kunnen stappen op Bitcoin Cash. Daarmee zijn transacties sneller te doen. Wanneer veel Bitcoins worden omgezet in Bitcoin Cash, zal de waarde van BCC gaan stijgen ten opzichte van BTC. Dat is iets waar je als investeerder rekening mee kunt houden wanneer je voornemens bent Bitcoin Cash aan te schaffen.

Bitcoin Cash kopen

Op Nederlandse websites is het mogelijk om Bitcoin Cash te kopen. AnyCoinDirect.eu en Litebit.eu bieden de munt aan. Je kunt hier een aparte Bitcoin Cash wallet voor aanmaken, maar er ook voor kiezen om de Bitcoin Cash online te laten staan. Je loopt dan wel het risico dat je Bitcoin Cash gehackt wordt, aangezien hackers het vaker voorzien hebben op websites waar veel Bitcoins opgeslagen zijn.

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.
Please enter Coingecko Free Api Key to get this plugin works