Cardano

Wat is Cardano? (ADA)

Aan altcoins is geen gebrek. Eigenlijk worden alle cryptocurrencies die in de voetsporen traden van Bitcoin gezien als altcoin. Zo zijn ook Ethereum, Litecoin en Ripple alternatieve cryptocoins.
Het bijzondere is dat elke cryptocurrencies zich weer op een andere manier onderscheid van de andere. Er zijn duizenden cryptomunten in omloop, waarvan er intussen zo’n 1.000 geaccepteerd zijn. Cardano is een van hen. Cardano maakt wederom gebruik van de blockchaintechnologie, maar benoemt zichzelf als de “cryptovaluta van academici”.

Technologie

Wiskundige theorieën liggen aan de grondslag van Cardano. Deze cryptocurrency is aan de hand van wiskundig onderzoek ontstaan en door vele academici getoetst. Steker nog: de universiteiten van Edinburgh (Schotland), Connecticut (VS) en Athene (Griekenland) hebben hun medewerking verleend aan het maken van de munt
De munt is vernoemd naar een van de meest invloedrijke wiskundige tijdens de Renaissance, Gerolamo Cardano. Zijn ideeën leidden tot vele revoluties op wiskundig vlak.
En de Cardano leidt op haar manier ook weer tot revoluties.

Doel van Cardano

Waarvoor is Cardano bedoeld? Waarom zouden academici een eigen cryptocoin willen hebben en daar een technologie voor ontwikkelen?
Het doel van Cardano is een project te vormen waar academici iets aan hebben bij het samenstellen van hun whitepapers. Het Cardano-project combineert meerdere vakken met elkaar, waardoor academici gedwongen worden een onderzoekende houding aan te nemen, maar ook constructief te zijn en te putten vanuit theorie. Het aangaan van discussies en het verwoorden van doelen, plannen en onderzoeken zijn allemaal factoren die kleven aan het Cardano-project.
Misschien mag je het zelf zo stellen: Cardano heeft geen doel, Cardano is een doel.

Voordelen van Cardano

Cardano heeft, anders dan andere cryptocurrencies, het “formal verification” bedacht. Het is een wiskundige gedachtegang die kan nagaan of een theorie werkt of niet. Wiskundigen testen op deze manier hun theorieën en kunnen zelfs zaken aantonen die met het blote oog niet eens te zien zijn.
Dit principe maakt Cardano wellicht heel sterk, maar ook vrij beperkt in gebruik. Want behalve academici? Wie hebben het nodig? Wie snappen het en wie kunnen Cardano gebruiken?
Op zich gaat het de meeste investeerders in cryptomunten (nog) niet om de technologie. Aangenomen kan worden dat die goed is. Het gaat eerder om de werking van de verbonden cryptovaluta ADA. En daarin schuilen eigenlijk drie voordelen die voor elke crypto pluspunten zijn, namelijk:

  • Veiligheid: het systeem waarover de cryptocoins worden verspreid is zeer veiligheid en bewezen door professoren, onderzoekers en andere geleerden;
  • Schaalbaar: Cardano kent side chains, oftewel blockchains die opereren naast de hoofdchain en dus los geprogrammeerd kunnen worden (dat is handig als er meer ruimte of capaciteit nodig is), het maakt Cardano flexibel;
  • Aanpasbaarheid: de cryptomunt is aan te passen aan de behoeften van het moment en daarmee is Cardano sterker dan Bitcoin dat toch wel redelijk vastgeroest is.

Cardano kopen

Het kan zomaar dat je geïntrigeerd bent geraakt door de technologie of de technologie niet snapt, maar wel vertrouwt en ervan mee wil profiteren in de vorm van cryptomunten. Je kunt Cardano dan ook prima aanschaffen voor in je wallet. Het beste doe je dit via Binance, een exchange. Zorg dat er in je Binance-account een Bitcoinwallet is geactiveerd, waar je vervolgens Bitcoins heen stuurt (bijvoorbeeld via BTCDirect.eu of Litebit.eu) en zet deze in Binance om naar Cardano (ADA).

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.