Cryptowinst en Market Cap

Meer kans om grote winsten? Let op de market cap…

Verreweg de meeste cryptocoinbeheerders hebben één doel: grote winst boeken. Het liefst willen ze de Bitcoin achterna, die van enkele centen tot duizenden euro’s in waarde steeg. Wanneer je wil inschatten of je met een cryptovaluta goed zit, moet je op de market cap (van ‘Market Capitalization’ oftewel; marktkapitalisatie of beurskapitalisatie) letten. De market cap kan je namelijk aangeven in hoeverre een cryptocurrency nog verder zal gaan stijgen.

Succesverhaal

De meeste mensen zijn in cryptomunten gaan handelen, vanwege het succesverhaal rondom de Bitcoin. De Bitcoin steeg in 2017 aanzienlijk en de verwachting is dat die stijging de komende jaren nog door gaat. Mensen die enkele jaren geleden enkele honderden euro’s in Bitcoin staken, kunnen daar intussen miljonair van zijn geworden.
En dat wil iedereen wel.
Dus wordt er door beginners gezocht naar een alternatief voor Bitcoin. Bitcoin is te duur om echt van te profiteren.

Market cap

Om te bekijken of een altcoin ook enorm kan groeien, moet je kijken naar de market cap. De market cap is de aanduiding voor de totale waarde van een cryptocurrency. Die bereken je als volgt: aantal beschikbare coins x de koerswaarde.
Zijn er bijvoorbeeld 21 miljoen coins in de omloop met een waarde van € 3 per stuk? Dan is de rekensom 21.000.000 x 3 = 63.000.000. 63 miljoen euro is dan de market capitalization.

Verdubbeling van de waarde

Wanneer de waarde van een coin verdubbelt, verdubbelt dus automatisch ook de market capitalization (wanneer de € 3 uit het voorbeeld ineens € 6 wordt, wordt de som dus 21.000.000 x 6 = 126 miljoen.
Dit principe moet je omdraaien om per coin dus een verdubbeling te krijgen. Anders gezegd: eerst moet de market cap verdubbelen alvorens de coin ook echt € 6 waard wordt.
Dat maakt dat het interessant is wanneer je een lagere market capitalization hebt. Dus ofwel munten met een laag totaal van coins die uitgegeven worden ofwel een coin met een lage market cap.
Houdt u hierbij in uw achterhoofd dat een stijging van Market Cap van $ 5.000.000 naar 50.000.000 makkelijk te realiseren is dan een stijging van $ 25.000.000 naar $ 250.000.000. Beide een stijging van 1000%, maar het wordt duurder ‘instappen’ bij de optie vanaf $ 25.000.000. Indien je budget dus niet zo groot is, is dit een belangrijk iets.

Kies goede altcoins uit

Altcoins komen er in rap tempo bij. Met de kennis die je nu in huis hebt, kun jij een munt uitzoeken die nog weinig kost en een lage market cap heeft. Wanneer je zo’n munt goedkoop in kunt slaan, moet je toeslaan. Daarmee draag je namelijk zelf al bij aan de toename van de market capitalization (het kapitaal achter de munt groeit) en zal je uiteindelijk zeker gaan meeprofiteren in de groeiende koersen.

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.