Exit Strategie

Hoe efficiënt is uw exit strategie?

 

Op het ogenblik dat u er voor kiest om in een bepaalde markt te investeren is het belangrijk om een ‘worst case scenario’ in het achterhoofd te houden. Hoe interessant de cryptomarkt in de basis ook mag zijn, ze is op moment van schrijven nog niet gereguleerd waardoor er een zekere vorm van manipulatie plaats kan vinden. Dit hoeft niet zozeer een rode vlag te zijn, want hier kunt ook u als kleine investeerder uw graantje van meepikken. Toch is het altijd een goed idee om over een soort van exit strategie te beschikken. Wanneer stapt u bijvoorbeeld uit een bepaald project en / of wanneer claimt u de winst die u heeft gemaakt? Hoe efficiënt uw exit strategie precies is komt u te weten door het raadplegen van de onderstaande informatie.

 

Waarom is een exit strategie noodzakelijk?

In eerste instantie stellen veel mensen zich de vraag waarom een exit strategie nu precies noodzakelijk is. U gaat toch alleen maar investeren in projecten waar u zelf een toekomst in ziet? Uiteraard, maar dat neemt niet weg dat u ook fout kunt zitten. Anderzijds hoeft een exit strategie ook helemaal niet alleen maar aangesproken te worden op moment dat het slecht gaat. Schiet de koers van een bepaalde cryptocurrency plots met enkele honderden procenten in de lucht, dan zou het natuurlijk niet verstandig zijn om op dit punt niet te verkopen. Over een goed uitgekiende exit strategie beschikken is in ieder geval noodzakelijk omwille van de volgende, hieronder aangegeven redenen:

1. U kunt meteen een mooie winst claimen wanneer deze zich voordoet;
2. U beperkt het verlies wanneer een project dreigt stopgezet te worden;
3. U kunt inspelen op mogelijke veranderingen binnen uw financiële situatie;

Een groot aantal zaken die deel zullen uitmaken van uw exit strategie hebben eigenlijk ook betrekking tot de essentiële waarden die zijn verbonden aan investeringen. Investeer bijvoorbeeld nooit meer dan u kunt missen en zorg er voor dat u voldoende onderzoek doet naar een project vooraleer er in te stappen. Bovendien is het altijd noodzakelijk om een goede spreiding te voorzien van uw financiële middelen. Gaat het op een zeker moment net wat minder goed met een bepaald project en bent u genoodzaakt om een deel van uw investeringen te verkopen? Dan hoeft u niet zomaar genoegen te nemen met grote verliezen.

 

Instellen van concrete doelen per investering.

Of u er nu voor kiest om een investering te doen in Bitcoin, Ethereum, Ripple, TRON, NEO of één van de vele andere cryptocurrencies, het wordt sterk aangeraden om altijd concrete doelen voor ogen te stellen. Het potentieel waar blockchain projecten over beschikken is uiteraard niet eindeloos. Op een zeker ogenblik zullen ze stuk voor stuk een waarde bereiken (een zogenaamde ‘all time high’) waar ze mogelijks niet meer overheen zullen komen en het alleen maar bergafwaarts zal gaan. Dit geldt misschien nog wel in het bijzonder voor projecten die net een succesvolle ICO achter de rug hebben gehad. Het is de kunst om voor uzelf te bepalen op welk punt u bereidt bent om een bepaalde token te verkopen. Hou u bovendien ook steeds aan de vooropgestelde doelen. Wanneer u hiervan afwijkt heeft het uiteraard geen enkele zin om in eerste instantie deze doelen op te stellen. Dit is echter ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van uw exit strategie!

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.