IOTA

Wat is IOTA?

‘The Internet of Things’ is de term die internationaal gebruikt wordt om aan te geven dat apparaten, applicaties en devices met elkaar in verbinding staan. Helaas lukt het nog niet om allerlei apparaten en applicaties onderling te laten verbinden.
Dat is dan ook waar IOTA om de hoek komt.
IOTA wil het centrum worden van het Internet of Things en zorgen dat apparaten, applicaties en devices wel met elkaar gaan communiceren.

Futuristisch

Wie de Amerikaanse websites leest, zal het idee krijgen dat IOTA erg futuristisch aandoet. En dat is niet gek, want er worden beelden geschetst van auto’s die zichzelf leren te tanken, koelkasten die zelf boodschappen bestellen als voorraden op beginnen te raken en zelfs medicijnen die zichzelf gaan toedienen.
Het doet wat futuristisch aan, maar is wel degelijk mogelijk.
IOTA is hier vernieuwend in en verbindt steeds meer bedrijven aan zich. Bosch, Fujitsu, Microsoft en Samsung werken al samen met IOTA of hebben interesse getoond in de technologie. Het is natuurlijk voor deze bedrijven heel prettig als er onderling gecommuniceerd kan worden door de apparaten. Niet alleen het aanvullen van voorraden is op die manier makkelijk te verwezenlijken, ook defecten of feedback zijn terug te geven.

Tangle

Het protocol dat IOTA wil gebruiken om het centrum te worden van The Internet of Things wordt Tangle genoemd. Dit is een decentraal netwerk. Hierop kan informatie worden uitgewisseld zonder dat er transactiekosten zijn. Onder die informatie vallen ook geldtransacties. Betalingen maken dus ook gewoon deel uit van de Tangle.
Tangle is, net als de techniek achter IOTA, vrij lastig te begrijpen. Het punt is dat ze erg uniek is en daardoor sneller kan groeien. De concurrentie – voor zover die er op dit moment is – zal niet snel in staat zijn om de volledige techniek te begrijpen. Dat betekent dat IOTA altijd een enorme voorsprong zal houden op concurrenten en kan blijven uitblinken. Het unieke van IOTA, haar blockchain en het Tangle protocol, kan op die manier goed bewaard blijven.

IOTA als cryptocurrency

Dan is er naast de Tangle natuurlijk ook de cryptocurrency IOTA. Deze cryptocurrency wordt gebruikt voor het systeem. De waarde van IOTA is in de afgelopen maanden gestegen en loopt tegen de 3 euro per eenheid aan. De verwachting is dat dit veel meer kan worden, zeker als alle experimenten die rondom IOTA plaatsvinden positief uitpakken. Dat is overigens nog niet het geval. IOTA is nog op veel fronten in testfase en mede daardoor zijn grote bedrijven voorzichtig met het benaderen van IOTA.
Net als je bij veel andere cryptomunten ziet, wordt ook de IOTA cryptomunt gezien als een soort van smeerolie om de blockchain en de techniek goed te laten lopen. Desondanks staat de munt op zichzelf en is ze een interessante investering.

Blockchain

IOTA’s technologie, het Tangle protocol en transacties verlopen via het IOT Ecosysteem, het Internet of Things Ecoysteem.
Eigenlijk is dit gewoon een moeilijke benaming voor blockchain.
De IOTA blockchain helpt om informatie te verifiëren die apparaten, applicaties en devices onderling uitwisselen. Het is de bedoeling dat die informatie altijd correct is en niet kan worden gemanipuleerd. Die zekerheid is nodig met het oog op financiële transacties. Wanneer een auto gaat tanken, moet er wel afgerekend worden. En wanneer je koelkast nieuwe blikjes bier bestelt, moeten ook die worden afgerekend.

Succes

Er is veel vertrouwen in het netwerk van IOTA. De kernwaarden zijn niet voor niets veiligheid, beschikbaarheid, lage kosten en schaalbaarheid. Tangle, IOTA en haar blockchain kunnen in de toekomst dus heel veel gaan betekenen in tal van industrieën.
De cryptocurrency IOTA kan dus voor investeerders een zeer interessante zijn. Er wordt druk gespeculeerd over de prijs van IOTA. Het lastige is dat weinig mensen de techniek begrijpen en dus uit veiligheid niet of weinig in IOTA investeren. Hieronder enkele redenen waarom de IOTA als cryptomunt interessant is:
Grote bedrijven (Microsoft, Samsung, Bosch en Fujitsi) tonen belangstelling. Per bedrijf dat de IOTA-techniek ondersteunt kan de waarde van de IOTA stijgen.
Naarmate meer mensen aansluiten en IOTA kopen, neemt de market cap toe en dus ook de waarde van IOTA als cryptomunt.
De IOTA-techniek is nog volop in ontwikkeling en kan dus nog vele successen bereiken, waar je als eigenaar van IOTA-munten van meeprofiteert.
Langzamerhand zullen steeds meer mensen de techniek gaan begrijpen en in gaan zien hoe zinvol en belangrijk IOTA kan worden in de toekomst. Dit heeft dan ook een effect op zowel de market cap als de waarde van een individuele munt,
Let wel op dat het wederom speculeren blijft. De waarde van cryptocurrencies is afhankelijk van vele factoren en kan omslaan door een kleine wijziging. Desondanks toont de IOTA zich al enige tijd zeer stabiel en is het de verwachting dat dit ofwel zo blijft, ofwel meer wordt.

Waar kun je IOTA kopen?

Maar eerst de vraag: Is het zinvol op IOTA te kopen? Jazeker. Wanneer je actief bent in de cryptowereld mag IOTA eigenlijk niet ontbreken in je wallet. Gezien de vele kanten die er nog uitgegaan kan worden met de techniek, liggen er nog vele successen te wachten. Het zou zonde zijn om daar niet van te profiteren.
IOTA kopen kan helaas niet via Litebit.eu of andere Nederlandse kanalen, maar wel via exchanges. Maak daarvoor van tevoren een account aan bij een dergelijke exchange (controleer altijd of er echt IOTA verhandeld wordt), zoals Bitfinex.com en maak hier Bitcoin naar over. Dat kan wel via Litebit.eu.
Vervolgens verhandel je de Bitcoin voor IOTA en sla je deze ofwel op de website op, of maak je deze over naar je eigen wallet. Voor een zo veilig mogelijke wallet raden we je de Ledger Nano S. aan. Hiervoor is ook een IOTA wallet te downloaden.

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.
Please enter Coingecko Free Api Key to get this plugin works