NEM

Wat is NEM? (XEM)

Dat cryptocurrencies vaak aan blockchains hangen, heb je intussen waarschijnlijk wel begrepen. Bitcoin en Ethereum hebben beiden een eigen blockchain. Bitcoin gebruikt die voor het controleren en valideren van transacties, Ethereum gebruikt haar blockchain voor het overbrengen van informatie.
Een andere altcoin is de XEM, de valuta achter NEM. NEM is een zelfstandige blockchain (dus niet gebaseerd op Bitcoin of Ethereum) met een hoge market cap.
Met name de transactiebevestiging en lage energiekosten maken de NEM erg geliefd als cryptocurrency.

De technologie

New Economy Movement is waar de afkorting NEM voor staat. Het is tevens de naam van een beweging die een groot voorstander is van de blockchain technologie. Het snel kunnen uitwisselen van zowel betalingen als informatie en het gedecentraliseerde karakter spreekt deze beweging aan.
De beweging New Economy Movement was eerst voornemens om een variant te maken van een andere cryptomunt, de NXT. Uiteindelijk kozen ze toch voor een eigen cryptomunt de XEM

Proof of Work

Veel blockchaintoepassingen (en in ieder geval Bitcoin) maken gebruik van de Proof of Work-techniek (PoW). Deze techniek houdt ten eerste het netwerk veilig, maar voorkomt ook dat de blockchain gemanipuleerd kan worden.
De Proof of Work komt tot uiting in de taak van computers die ingewikkelde rekensommen op moeten lossen. Bij het oplossen van een stukje van die rekensom en het kraken van de code komt een beloning vrij. Die beloning bestaat uit cryptocurrency.
Het nadeel van deze PoW-techniek is dat de rekensom steeds moeilijker wordt en er dus steeds meer energie (stroom) nodig is om deze op te lossen.
NEM maakt dan ook geen gebruik van Proof of Work, maar wel van Proof of Importance.

Proof of Importance

Het NEM-netwerk gebruikt een andere techniek om transacties te valideren. Deze techniek wordt “harvesting” genoemd en houdt in dat delen van het netwerk – die nodes genoemd worden – telkens bij een transactie de informatie van deze transactie delen met andere nodes. Er ontstaat dus een continue uitwisseling van informatie.
Als bedankje voor het delen van de informatie krijgen de nodes een deel van de transactiekosten.
De Importance (belangrijkheid) heeft betrekking op de veiligheid in het netwerk. Alleen nodes die veilig bevonden zijn, mogen deze informatie uitwisselen. De mate van Importance wordt bepaald aan de hand van het XEM-saldo.

Waarde NEM

NEM is al een vrij krachtige technologie en ook de waarde van XEM neemt dus toe. De positie van XEM tussen andere cryptomunten is goed. Met name de unieke wijze van transacties bevestigen maakt het dat XEM hoge verwachtingen schept.

XEM kopen

Wil je XEM kopen? Litebit.eu biedt deze cryptocurrency op haar platform aan. Je kunt dus vrij eenvoudig, middels een iDeal betaling, over XEM beschikken.