NXT

Wat is NXT?

Als we kijken naar Bitcoin en de talloze altcoins, kunnen we één ding zeggen: elke munt die nieuw uitkomt kan de voorgangers verbeteren. Technologieën worden aangescherpt, mankementen gefilterd en het niveau van een bestaande munt overtroffen.
De NXT is precies wat hij zegt te zijn: de volgende. Maar dan niet zozeer de volgende altcoin, maar de volgende generatie altcoins. Door experts en cryptodeskundigen wordt de NXT beschouwd als de nieuwe generatie van cryptomunten.

Sterke verbetering

De NXT heeft geleerd van de nadelen en beperkingen van altcoins en de Bitcoin zelf. Zodoende is het een zeer sterke munt die gezien kan worden als een compleet eigen systeem.
Daarnaast is NXT veel uitgebreider dan voorgaande cryptocurrencies. Naast een eigen valuta is de NXT veel meer. Je kunt de NXT gebruiken als marktplaats, als manieren om berichten te versturen, voor smart contracts en als exchange module.
Zal NXT in staat zijn om Bitcoin in te halen?

NXT en NXT Coin

Er wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen NXT en NXT Coin. NXT als coin zien is verkeerd, want NXT is een compleet betalings- en transactienetwerk. NXT wordt gezien als het platform waarop het allemaal op gebeurt, zeg maar de eigen blockchain.
En binnen die blockchain is er het product NXT Coin. Deze currency lijkt sterk op altcoins, maar heeft wel een belangrijk verschil. Zo zijn andere cryptocurrencies geprogrammeerd in C++. Dat geldt niet voor NXT. Daarbij is gebruik gemaakt van scratch in Java.
Daar is over nagedacht, want veel software is in Java geschreven en veel ontwikkelaars beheersen Java veel beter dan C++. Er kunnen dus heel veel ontwikkelaars aansluiten om NXT uit te bouwen en naar een hoger leven te tillen.

Blockchain

Op de blockchain van NXT kun je niet alleen transacties doen, maar ook goederen verhandelen, van eigendom wisselen, contracten delen en zelfs aandelen uitgeven. Hierin is NXT dus een stuk verder dan de Bitcoin.
Voordelen aan NXT ten opzichte van Bitcoin en andere munten zijn onder meer:

  • De snelheid van NXT is vele malen hoger dan Bitcoin en het merendeel van de altcoins;
  • Er is weinig elektriciteit nodig om transacties via NXT plaats te laten vinden.

 

1 biljoen NXT Coins

Van Bitcoin is bekend dat er 21 miljoen munten in de omloop zullen komen op het moment dat de code compleet gekraakt is. NXT doet er wat meer, namelijk 1 biljoen. Het is niet zo dat ze net als bij Bitcoin vrijkomen door code te kraken (minen).
Ze zijn nu al beschikbaar.

Ontwikkeling

NXT is al bekend en doet al veel, maar is nog volop in ontwikkeling. Er is veel enthousiasme rondom zowel het systeem NXT als de cryptomunt. NXT belooft een nieuw systeem te bieden van waaruit weer andere altcoins (zeg maar altcoins 2.0) gemaakt kunnen worden.
Daarmee onderscheidt NXT zich van alle andere cryptocurrencies die op dit moment te verkrijgen zijn.

NXT kopen

Wil je NXT kopen? In Nederland kun je bij Litebit.eu terecht om per iDeal aan NXT te komen. Deze kun je vervolgens bewaren op je wallet aldaar, maar ook kun je ze openzetten naar een NXT wallet. Deze kun je op internet vinden en makkelijk aanmaken.
Een ander platform waarop je makkelijk aan NXT kunt komen, door er eerst Bitcoin naar over te maken, is de exchange Changelly.

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.
Please enter Coingecko Free Api Key to get this plugin works