Siacoin

Wat is Siacoin (SC)

De manier waarop we bijvoorbeeld onze (grote en waardevolle) bestanden opslaan is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Daar waar we vroeger alle data lokaal op onze computer verzamelden is het vaak pijnlijk duidelijk geworden dat, dat niet meteen de meest veilige keuze is. Inmiddels zijn er ook tal van verschillende alternatieven verschenen die het mogelijk maken om deze data weg te zetten in de cloud. Het is echter nog maar de vraag of een oplossing zoals bijvoorbeeld Gdrive in de praktijk wel altijd even veilig is. Nu bestaat er echter nog een andere mogelijkheid, namelijk één waarbij er gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie. Het gaat hierbij uiteraard om Siacoin. Dit cryptoproject heeft de zeer ambitieuze missie om op termijn te gaan concurreren met onder meer Dropbox en Amazon. Wat maakt Siacoin nu echter zo bijzonder en welk potentieel herbergt haar SC-token?

Gedecentraliseerde blockchaintoepassing voor data-opslag

Wanneer u dieper ingaat op het project Siacoin zult u meteen kunnen vaststellen dat er niet veel woorden nodig zijn om te beschrijven waar deze cryptovaluta nu precies voor staat, in tegendeel. Siacoin kan dan ook het best omschreven worden als een decentrale toepassing die is gebaseerd op blockchain en een veilige opslag van data mogelijk maakt.

Ze weten zich bovendien op tal van verschillende manieren te onderscheiden ten opzichte van andere, reeds bestaande oplossingen. In eerste instantie is ze bijvoorbeeld goedkoper in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Daarnaast is werkt het blockchainproject in de praktijk ook heel wat veiliger, niet in het minst omdat er eigenlijk niemand ooit eigenaar wordt van de data die wordt opgeslagen. De enige uitzondering hierop geldt uiteraard voor de houder van de sleutel.

Bovenstaande voordelen zorgen er in de praktijk reeds voor dat Siacoin over een onbetwistbaar bestaansrecht beschikt binnen de sector van de opslagmogelijkheden. Er is echter meer. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het feit dat Siacoin in vergelijking met andere alternatieven op de markt aanzienlijk sneller is? Heel wat toepassingen kampen met snelheidsproblemen waardoor het uploaden van grote bestanden vaak een doorn in het oog is van de gebruiker. Dit probleem wordt door Siacoin opgelost. Tot slot zorgt het op blockchain gebaseerde systeem van Siacoin er voor dat ze ook aanzienlijk beter schaalbaar is in vergelijking met de concurrentie. Ook dit maakt ze het overwegen meer dan waard.

Hoe werkt Siacoin precies?

Het systeem van Siacoin werkt in de praktijk bijzonder inventief. Om haar diensten te kunnen aanbieden heeft ze namelijk een netwerk opgezet bestaande uit deelnemende computers. Een gedeelte van de schijfruimte die is terug te vinden op deze computers wordt als het ware beschikbaar gesteld voor het netwerk. Betekent dit dat een bestand zomaar op een computer bij iemand thuis wordt geplaatst? Uiteraard niet. In principe wordt het bestand in een groot aantal verschillende deeltjes gekapt en op die manier verspreid over verschillende deelnemers van het netwerk. Dit betekent meteen ook dat de persoon waarbij het (stukje) van het bestand op de hardeschijf wordt geplaatst deze nooit zomaar kan openen. Niemand heeft het volledige bestand op diens hardeschijf staan en zonder private key is de toegang tot het bestand sowieso versleuteld. Siacoin heeft op deze manier dan ook niet alleen een veilige, maar ook een voordelige manier gecreëerd om belangrijke data extern op te kunnen slaan.

De toegankelijkheid van de Siacoin diensten

Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen is hoe toegankelijk het systeem van Siacoin nu precies is. Dit lijkt op moment van schrijven het belangrijkste struikelblok te zijn voor het project. Mensen zijn net gewend geraakt aan het opslaan van hun data in de cloud en nu krijgen ze alweer een nieuwe mogelijkheid voor de kiezen. Hierin ligt een belangrijke uitdaging voor het team achter Siacoin. Uiteraard zal het ook de aanpak op dit vlak zijn welke zal bepalen hoe vlot de adoptie van deze cryptocurrency in de praktijk precies zal verlopen.

Bovenstaande is iets waar het team zich ook ten volle van bewust is. Zo heeft ze reeds aangegeven dat ze er alles aan wil doen om het downloaden van de Siacon-ledger te vereenvoudigen. Bovendien wil het team ook verschillende tools en applicaties gaan ontwikkelen die er voor moeten zorgen dat Siacoin niet alleen nog sterker, maar bovendien ook breder inzetbaar wordt. Een belangrijke eigenschap is dat Siacoin uiteraard een open-source platform is. Dit betekent dat ontwikkelaars van over de hele wereld mee kunnen sleutelen aan het platform. Op deze manier wordt een ongelofelijke hoeveelheid aan kennis verzamelt.

De waarde van de SC-token van Siacoin

De SC-token van Siacoin beschikt uiteraard over diens eigen, intrinsieke waarde. Deze waarde wordt op aanzienlijke wijze bepaald door het aantal gebruikers die gebruikmaken van het systeem. De contracten die worden toegekend voor het beschikbaar gesteld krijgen van de gewenste hoeveelheid aan opslag dienen elke drie maanden te worden verlengd. Deze contracten worden in de praktijk betaald met behulp van de SC-token die door Siacoin is uitgegeven. Des te meer gebruikers het netwerk van Siacoin heeft, des te groter de vraag naar de tokens wordt en des te hoger de prijs uiteindelijk zal uitvallen.

Siacoin kopen

Bent u ook wel overtuigd van het systeem dat door Siacoin op de markt is gebracht? Wilt u dan ook graag een bepaalde positie innemen voor wat de SC-token van dit cryptoproject betreft? Dat kan! Verschillende exchanges maken het mogelijk om te investeren in deze cryptovaluta. Wanneer u gebruik wenst te maken van een gespecialiseerde cryptocurrency exchange is het onder meer mogelijk om daarvoor een beroep te doen op één van de volgende partijen:

  • Binance;
  • Huobi Global;
  • Bittrex;
  • Poloniex;
  • HitBTC;

Bent u nieuw in crypto of wilt u gewoon instappen in Siacoin met vers fiat-geld? Ook dat is uiteraard geen enkel probleem. U kunt er voor kiezen om over te gaan tot het aankopen van de SC-tokens bij een gespecialiseerde cryptocurrency broker als LiteBit. U dient er wel rekening mee te houden dat er op moment van schrijven nog geen sprake is van een ingebouwde wallet voor Siacoin in het LiteBit platform. U zult de tokens bij aankoop dan ook meteen richting een exchange of een Siacoin wallet moeten sturen. Klik hier indien u naar de LiteBit site wilt gaan!

Veilig uw SC-tokens opslaan

Gaat u investeren in Siacoin? Dan is het altijd interessant om uw SC-tokens niet zomaar op de exchange te laten staan. Op deze manier kunnen ze namelijk blootgesteld worden aan tal van verschillende risico’s. Gelukkig bestaan er verschillende uitstekende wallets om gebruik van te maken voor wat het opslaan van uw SC-tokens betreft. Zo kunt u er in eerste instantie voor kiezen om gebruik te maken van de speciale Sia.UI wallet. Deze wallet is echter duidelijk vooral bestemd om de contracten op het Siacoin netwerk mee te betalen. Voor investeerders lijkt het er dan ook naar uit te zien dat deze wallet net wat minder interessant is.

Mogelijke alternatieven voor het opslaan van de SC-tokens van Siacoin zijn terug te vinden onder de vorm van bijvoorbeeld de hardware wallet Ledger Nano S. Bent u eerder iemand die er van houdt om zijn of haar tokens op te slaan op een mobiele wallet? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Er bestaat immers ook een speciale Android wallet voor Siacoin. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, op welke manier u er ook voor wil kiezen om uw SC-tokens op te slaan, het behoort (bijna) allemaal tot de mogelijkheden.

Sign up for our free daily TradeinCrypto Update

Don't miss any news, backgrounds, analysis, guides and many more info. Subscribe for free now: 
SUBSCRIBE!
Give it a try, it's free and you can unsubscribe anytime.